Ve čtvrtek 19. ledna se v prostorách Střední školy společného stravování v Ostravě-Hrabůvce sešlo 17 žákyň a žáků 7. až 9. ročníku ostravských základních škol, kteří rádi a se zaujetím vaří. Jaké bylo téma 23. ročníku soutěže O čokoládovou vařečku? Rostlina místo masa, zdraví, síla a krása. Soutěžící tedy připravovali bezmasé pokrmy – těstovinové saláty, cizrnu, vločkové karbanátky, rizoto s houbami, různě upravenou zeleninu.
Porota hodnotila nejen dodržování technologických postupů a časového limitu, hygienu při práci, ale především chuť, nápaditost a celkový vzhled připravovaného pokrmu.
Těstovinový salát se zeleninou a sýrem přinesl Elišce Dobiášové 7. místo. Karolína Hájková připravovala také těstovinový salát a obsadila 14. místo. Gratulujeme a děkujeme za reprezentaci školy.
Foto a průvodce akcí: D. Kořenková