World Food Day

Každý rok 16. října se po celém světě slaví Světový den jídla. Je to den globálního významu, který upozorňuje na důležitost boje proti hladu a na dostupnost kvalitních potravin pro všechny. Letos se ti nejmenší žáci během hodin seznámili s důvodem, proč se tento den slaví, jak je důležité šetřit jídlem a vodou. Téma World Food Day bylo skvělou příležitostí pro integrované vzdělávání a mezipředmětové vztahy. Prostřednictvím her a malování se žáci učili nejen nová slova v angličtině, ale také hodnoty a empatii. Děti se pustily do vytváření různých projektů, které podpořily jejich kreativitu a prohloubily jejich znalosti o tématu.

Mezi nejoblíbenější aktivity patřily: 
🟦Kreslení jídelního talíře – zamysleli jsme se,  jak jíst zdravě a co není zdravá strava.
🟦Plakáty na podporu boje proti hladu: V malých skupinách žáci vytvořili plakáty, které upozorňovaly na problematiku hladu a nedostatku vody na světě. Zároveň si osvojili slovní zásobu, která jim pomohla vyjádřit své myšlenky.

Keywords: Food (jídlo), Junk food (nezdravé jídlo), Fruit, Vegetables (ovoce, zelenina), Healthy (zdravý), Unhealthy (nezdravý), Hunger (hlad), Nutrition (výživa), Water (voda), Plant (rostlina), Waste (plýtvání).

Text: L. Vařáková. Vedení aktivity a foto: L. Vařáková, I. Žurková, M. Szöcsová.