Pomazánky jsou oblíbenou součástí pohoštění na oslavách, v kombinaci s čerstvým pečivem jsou rychlou a chutnou variantou snídaní, svačin nebo studených večeří. Příprava pomazánek nevyžaduje příliš času, stačí pár kvalitních surovin, vhodné pečivo a kreativita kuchaře. Receptů najdeme bezpočet. Vajíčková, tvarohová, tuňáková, česneková, hermelínová, šunková, ale také mrkvová, cizrnová, masová, žampionová, pórková, ředkvičková,…
Žáci byli rozděleni do menších skupin, úkolem každé skupiny bylo připravit různé druhy pomazánek. Někteří se pustili do přípravy klasických pomazánek, někteří se rozhodli experimentovat s novými chutěmi a ingrediencemi. Během lekce se žáci naučili také několik důležitých kuchařských dovedností – krájení, jemné míchání, dodržení technologického postupu, lákavá a čistá prezentace pokrmu, týmová souhra.
Nejlepší částí celé lekce byla samozřejmě závěrečná degustace.
Foto a vedení hodin vaření: D. Kořenková