Lahodné spojení ovoce a čokolády ve školní kuchyňce

Sladké jahody, zralý banán, kuličky hroznového vína, exotické kiwi, dílky šťavnatého pomeranče, dětské piškoty a hlavně spousta čokolády. To byly základní složky zdravého mlsání, které deváťáci připravili v hodinách vaření ve školní kuchyňce.

Nejprve rozehřáli ve vodní lázni hořkou čokoládu. Oloupaný pomeranč rozebrali na dílky, banán vyloupli ze slupky a nakrájeli na kolečka, jahody a hroznové víno pečlivě umyli, kiwi zbavili chlupaté slupky a nakrájeli na plátky. Potom ovoce spolu s dětskými piškoty napichovali na dřevěná párátka a namáčeli v tekuté čokoládě. Ještě posypat povrch cukrovým zdobením a dobrou chuť.

Foto a vedení hodin vaření: D. Kořenková.